Sunday, November 1, 2015

Огляд BG Grail Longfinger

Поділюсь враженнями від спешівських рукавичок, які мені випала нагода потестити.

Велорукавичкам я раніше не приділяв уваги - обидві пари коротких куплені на розпродажах "на вагу", єдині довгі - жорсткі ендуро-рукавички однієї словенської фірми, від назви якої в Животного сіпається око і прокидається пишномовність. 

А тут, значить, Спеш. Лінійка рукавичок у них епічєська, одних легких "лонгфінгерів" цього року 6 моделей, плюс ендуро з додатковим захистом, плюс кілька моделей водовідштовхуючих зимових.

Хотілось потішити себе якісними універсальними рукавичками з довгими пальцями, щоб і на шоссер, і bike-to-work, і кантрє. Тим більше, що після заміни гріпсів на стампіку, руки почали затерпати після години на велі. Перемірявши усе, що було в магазині, причому в двох суміжних розмірах, зупинився на BG Grail Longfinger




Я не надто ведусь на заморочки маркетологів а-ля "ці рукавички пошиті вручну прекрасними незайманками з елітної шкіри високогірних аргентинських сусликів та продуті в аеродинамічному тунелі NASA". Головний критерій - рукам має бути максимально приємно. І по цьому критерію рукавички відпрацьовують свою ціну на всі сто.


Grail - і довга, і коротка версії - без застібок. Тепер я вже й не розумію, навіщо інші рукавички роблять із застібками - ці ідеально лягають по руці, не стирчать, не збігаються у складки, не перетискають. А ще немає остогидлих липучок, які в мене завжди до всього липнуть і залишають затяжки!

Матеріал долоні приємний і якісний (але штучний - жоден суслик не постраждав!). Після місяця їзди можу сказати, що вставка посередині долоні виявилась дуже зручною і на стампіку руки практично перестали затерпати. Візерунок на пальцях виконаний резиновим матеріалом, який не ковзає по манеткам та гальмам. І, що важливо, за місяць інтенсивної експлуатації не почав облазити. Тильна сторона - тоненька синтетика. Тобто ними можна спокійно користуватись влітку та восени, а от при температурі нижче 5-7 градусів уже буде холодно.



Оскільки рукавички брав в т.ч. для нічної їзди містом, обрав версію з кислотно-зеленими вставками, вони добре помітні у світлі фар, коли показуєш поворот. Хоча могли б зробити всю тильну сторону світловідбиваючою, зайвим не було б.

А, таки напишу про одну супер-хайтек-фічу рукавичок - кінчики пальців прошиті ниткою, яка мала б дозволяти користуватись тач-скрінами. А дзуськи! Або в мене пальці криві, або телефон занадто побитий (насправді і те і те, хаха), але я в рукавичках зміг лише приймати і завершувати виклики, та запускати і зупиняти Страву. Набрати текст уже було проблематично.

Підсумок - ці рукавички зараз мої улюблені та безальтернативні. 
Тепер призадумався, чи не почати відкладати гроші на зимові Спешовські рукавички, на заміну бомжекомплекту "словацькі ендуро + трикотажні під низ".

No comments:

Post a Comment