Saturday, November 2, 2013

X-Zone Forza елімінатор '13

Звітик про елімінатор, з прицілом на тих, кого не було. Так Амерс, я про тебе.

Ранок почався з мук вибору - на чому їхати. Стампік відкинув зразу - важкі колеса і ще важча резина. В поточному сетапі це зовсім не спринтерський велосипед. Підмивало взяти шоссер - 8,5 кг і тонкі сліки. Але я не надто взагалі не володію технікою поворотів на шоссері, а траса Forza складається практично з одних поворотів (див. схему). Крім того, не радувала перспектива потрапити на шосерочку в завал.
Схема траси. Жовтий місток - зрізка.
Тому на картодром приїхав на своїй старій мерідці - 12,7 кг надійного чугунію на вібряках і 1,75'' сліках роад крузер. І не помилився.

Траса. Після реєстрації було хвилин 20 прикатати трасу. Офігенно! Дуже класне тренування техніки поворотів і відчуття траекторії. Дрібнодисперсний асфальт на практиці означає, що велосипед практично не зривається в занос, можна закладатись в повороти під дуже гострим кутом до поверхні. Проїзд під містком виключили з траси, і це мабуть вірне рішення - проїхати під ним було можна, але на швидкості дуже травмонебезпечно.

Кваліфікація. Заїзди по одному колу, на час. Мітки працюють не у всіх (каретки високо, а сканерн міток під покриттям, я так зрозумів), тому повторні заїзди, під секундомір. Показую один з найгірших результатів (41,2 сек, кращий час бл. 34 сек) і сіюсь "з останньої корзини"

Шилік на останньому повороті кваліфаєра губить сідло з гарбаруківського штиря і гучно лягає на трасу. На щастя без пошкоджень тушки і свого келісраптора. Здається це третій фейл його підсиділа в цьому сезоні.

Чвертьфінал. На лінії Шилік, Пенделюк, Нестерець, ще хтось і я. Три кола, двоє виходять у півфінал. У Феді, як на мене, ідеальний вел для цієї траси - легенький олдскульний хромолевий сиксер на жорсткій вилці. І він швидкий. Шилік теж швидкий на таких гонках.

Стартуємо. В серію поворотів вхожу другим за Шиліком, перед виїздом на місток у Шиліка фейл трансмісії, пропускає нас. Валю "на всі", в останньому повороті закладаюсь під сильним кутом, на виході починаю вкручувати, проскакує ланцюг, ледве втримуюсь в кабіні. На другому колі в повороті зачіпаю шатуном асфальт, знову ледве втримуюсь. На третьому колі бачу, що нормально засвітив переслідувачам, їду спокійніше, ура, перший!

Шилік незважаючи на проблеми, таки вирвав друге прохідне місце, респект.

Півфінал. Двоє хлопців з X-Zone і ще хтось, на першому повороті другий, на фініші останній. Overclassed, боровся лише за те, щоб сильно не відстати.

Малий фінал за 5-8 місця. Шилік, Льоша Сікорський (п'ятий на осінній Пущі) і Андрій Охватенко, судячи по профілю БП - хороший тріатлоніст і МСМК не знаю по чому. Знову їду за Шиліком. Шилік, доречі, в поворотах відстібає внутрішню ногу і пускає шипом офігенні іскри, виглядає (і звучить) ефектно. Не знаю, чи це така техніка, чи боявся, що знову сідло загубить. ;) На другому колі мене проходить Андрій, фінішую третім, це сьоме місце в протоколі. ОК.

Фінал. Заволокін, Хлопов, Пятигор, Коновал. Юна надія українського велоспорту не дала Хлопову жодного шансу, хоча глядачі гнали Олега вперед і він викладався. На фініші у Заволокіна було достатньо часу, щоб неспішно вибігти на фінішний місток з велосипедом над головою, що він і зробив.

Враження. Класний формат, з задоволенням буду їздити такі зимові гоночки. 4 заїзди плюс прикатка було достатньо, щоб накататись. Орги все провели доволі оперативно і без проволочок. Юріч, зачот! У дівчат правда один заїзд зовсім не торт.

6 comments:

  1. заволокин то еще говно. выиграл, ну и хуй с ним

    тока вот соотношение количество езды\взнос какбэ напрягает

    ReplyDelete
    Replies
    1. Амерс, пацану 18 років. Навчився кататися, навчиться поводитись.

      Думаю внесок можна зменшити, якщо проводити без затяжок і буде більше учасників. Формат кльовий.

      Delete
  2. http://www.forza-karting.com.ua/forza_karting_corporates.php вот цены на аренду в час, в других центрах на порядок выше, если участников будет больше можно будет снизить взнос, нь не сильно. Хорошо что и так пошли а компромисс и в дальнейшем будем проводить гонки всю зиму. СЕЗОН НЕ ЗАКОНЧИТСЯ)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Юра, класно провели! Ще можна поекспериментувати з форматом, наприклад робити довші заїзди на 7-10 учасників з очковою системою.

      Delete
  3. Хороший результат, мої вiтання!

    ReplyDelete